Rijschool 3762Autorijles

Afbeelding van lesbord van een autorijschool

2toDrive: vanaf 16,5 jaar autorijlessen

Ja, je bent eindelijk 16 jaar! Dit betekent dat je mag starten met het behalen van je theoriecertificaat. Zodra je 16,5 jaar bent, mag je ook autorijlessen gaan volgen en een tussentijdse toets (TTT) afleggen. Als de magische 17 jaar is bereikt dan mag je praktijkexamen doen. Als je je rijbewijs op je 17e haalt, dan mag je onder begeleiding van een coach autorijden. Deze begeleider/coach mag je zelf uitkiezen. Die moet wel aan een aantal eisen voldoen. Vanaf 18 jaar mag je volledig zelfstandig de weg op.

Op https://2todrive.nl/ vind je alle informatie voor zowel jou als je begeleider.

RIS-methode

Rijschool 3762 is een RIS-gecertificeerde rijschool en geeft les volgens de RIS-methode. Deze methode is ontwikkeld door het CBR en heeft bewezen dat je met minder autorijlessen sneller op het gewenste niveau komt voor het behalen van je rijexamen. Het verhoogt tevens de kans op het in één keer slagen.

RIS hanteert een lesplan met overzichtelijk stappen, waarvan de vordering in een overzichtskaart worden bijgehouden. Het biedt een helder overzicht van het lesverloop voor zowel de instructeur, leerling als ouder. Op deze manier weet de leerling per les precies waar hij/zij aan toe is.

Rijtest/keuring 75+

Tot 65 jaar is je rijbewijs in principe 10 jaar geldig. Na de leeftijd van 65 verandert dit (kijk voor meer informatie op www.anwb.nl). Als je 75 of ouder bent dan moet je voor de verlenging van je rijbewijs een medisch keuring ondergaan. Tevens moet je een Gezondheidsverklaring invulling.

Afhankelijk van deze keuring en verklaring wordt bepaald of je nog voldoende rijgeschikt bent, zoja dan wordt je rijbewijs met maximaal 5 jaar verlengd. Is er twijfel dan wordt er in sommige gevallen een aanvullende rijtest gevraagd. Wij kunnen helpen bij de voorbereiding en het uitvoeren van deze test.